De Opperdoezer Ronde, een ware delicatesse onder de fijnproevers. Deze aardappelen worden met de hand gerooid en het is een aardappelras dat uitsluitend rond het Noord- Hollandse dorp Opperdoes wordt verbouwd. U kunt deze culinaire aardappel in de schil of zonder schil bereiden en is op verschillende manieren te presenteren. Probeer onderstaand gerecht bijvoorbeeld eens en verras uzelf en anderen.

Ingredi├źnten (voor 4 personen):

– 1,5 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
– 2 uien
– 2 rode pepers
– 2/3 eetlepels olie + 1 eetlepel kerrie
– 200ml groentebouillon
– 2/3 eetlepels kokosmelk

BEREIDING – Schil en snijd de aardappelen in blokjes en kook ze circa 8-10 minuten voor. Snijd de pepers open en verwijder de pitjes. Snijd de pepers in ringetjes. Fruit de uien in de olie en bak de kerrie kort mee. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht doorkoken.

Serveertip: garneer met koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.