Niets lekkerder dan aardappelen uit de oven met verse en verrassende toevoegingen. Probeer onderstaand recept uit en laat iedereen aan tafel met verbazing achter. Wij vinden het heerlijk met een mooi stukje lamsfilet maar uiteraard mag u zelf kiezen welk vis of vlees u met dit hoogstandje opdient.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,0 kg Pommes de terre Rouges
– 1 blikje ansjovis
– 50 ml olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 3 takjes verse rozemarijn
– Halve theelepel zwarte peper
– 4 lamsfilets of ander vlees naar keuze
– Seizoengroenten naar keuze

BEREIDING – Was de aardappelen en snij deze (in de schil) in partjes van gelijke grootte. Kook de aardappelen circa 10 minuten voor. Maak de inhoud van een blikje ansjovis fijn en meng deze met olijfolie, knoflook, zwarte peper en verse rozemarijn. Doe dit mengsel door de aardappelen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in een reeds voorverwarmde oven van 200°C totdat de aardappelen goudbruin zijn. Hanteer een tijd van 30-45 minuten en schep tussentijds de aardappelen om. Bak ondertussen de lamsfilets om en om in de koekenpan tot deze van binnen rosé zijn. Serveer met seizoengroenten naar keuze.