Wie dacht dat de stamppot alleen bij de winter hoort heeft het mis. In combinatie met verse zomergroenten maak je eveneens in een handomdraai een lekkere stamppot. Heeft u al eens een stamppot gemaakt met een vleugje limoensap erdoor? Heerlijk met verse vis! Ook onderstaand gerecht is een absolute topper voor de zomer.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,5 kg stamppot aardappelen
– 600 gram sperziebonen
– 100 gram cherrytomaten
– Peper en zout
– 200 dl room
– Enkele takjes peterselie
– 4 chorizoworstjes

BEREIDING – Schil, was en snij de aardappelen in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ruim water beetgaar. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg geleidelijk de room toe om van de puree een smeuïg geheel te maken. Voeg peper en zout naar wens toe. Meng de gekookte sperziebonen met de gehalveerde cherrytomaten voorzichtig met een spatel door de puree. Bak ondertussen de chorizoworstjes om en om gaar. Serveer de stamppot op een schaal met daar bovenop de worstjes. Garneer met enkele takjes verse peterselie.