Fijn hoor… als het koude weer zijn intrede in ons koude kikkerlandje doet, past daar niets beter bij dan een hutspot. En hou je niet van uien, dan is dat geen probleem. Dit gerecht vervangt de uien door kool en krijgt hierdoor een bijzondere smaak. En de oer-hollandse slavink kan daarbij uiteraard niet ontbreken.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,5 kg stamppot aardappelen
– 400 gram witte kool
– 300 gram wortelen
– Peper en zout
– 200 dl room
– Enkele takjes peterselie
– 4 slavinken

BEREIDING – Kook de aardappelen zoals hierboven aangegeven. Kook de kool en de wortel in ruim water gaar. Doe de groenten bij de afgegoten aardappelen en stamp het geheel goed door elkaar. Voeg geleidelijk de room toe om van de stamppot een smeuïg geheel te maken. Voeg peper en zout naar wens toe. Bak ondertussen de slavinken om en om gaar. Serveer de stamppot op een schaal met daar bovenop de slavinken. Garneer met enkele takjes verse peterselie.