Friet maar dan anders. Zet dit idee eens zomaar tussendoor op tafel en verras iedereen. Het licht zoete karakter van de zoete aardappel is heerlijk te combineren met een lichtpittige dipsaus. Je kunt de frietjes ook prima combineren met een lekker stukje vlees of vis.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1,0 kg zoete aardappelen
– 3 el mayonaise
– Zoete sambal
– 1 sjalotje
– Suiker of zoetstof

Bereiding:
Schil, was en snij de zoete aardappelen in frieten. Verwarm de frituur voor op 160°C. Dep de frieten af en bak ze 4 minuten voor. Laat ze enkele minuten uitlekken terwijl de frituur verwarmd wordt tot 180°C. Bak de frieten nu in kleine porties enkele minuten af totdat deze bruin en krokant zijn. Meng ondertussen de mayonaise, sambal naar smaak, een gesnipperd sjalotje en zoetstof naar smaak toe en roer dit tot een mooie saus ontstaat. Dien de frieten met de saus op.