Een frisse salade met culinaire Gourmande aardappelen en heerlijke verse ingrediënten. Dat kan niet mislukken. Lekker met gegrilde kip of probeer ook eens kip van de barbeque. Zalig om op terras of balkon op te eten, genietend van de ondergaande zon. En heb je wat over? Bewaar het gewoon in de koelkast voor de lunch van de volgende dag.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,5 kg Gourmande aardappelen
– 400 gram (gesneden) ijsbergsla
– 2 stelen bleekselderij
– 2 eieren
– 125 gram spekreepjes
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 3 eetlepels olijfolie (extra virgin)
– 1 theelepel mosterd
– 2 teentjes knoflook
– Zwarte peper
– Handje croutons
– 1 gegrilde kip

Was de aardappelen en snij deze (geschild of in de schil) in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen in een laagje water gaar totdat u makkelijk met een vork in de aardappelen kunt prikken. Hanteer een kooktijd van circa 20 minuten. Kook ondertussen twee eieren en bak de spekjes krokant. Snij en was de bleekselderij en doe deze samen met de ijsbergsla in een ruime kom. Maak een dressing van wijnazijn met olijfolie, mosterd, peper en knoflook. Giet de dressing door de sla en meng het geheel goed. Doe de aardappelen (in blokjes of partjes), de gepelde eieren (in partjes) en de spekjes voorzichtig door de salade. Bestrooi de salade met een handje croutons en serveer deze met de gegrilde kip.