Verras uw gezin, vrienden of uzelf met dit heerlijke gerecht. Dit ovengerecht met passie geteelde roodschillige aardappelen en een heerlijk stukje lamsfilet leent zich uitermate goed voor een gezellige avond.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,0 kg aardappelen
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 1 handje cherrytomaatjes
– 3 takjes verse rozemarijn
– 2 teentjes knoflook
– Peper en zout
– Olijfolie
– 1 rollade naar keuze

BEREIDING – Was de aardappelen en snij deze (in de schil) in partjes van gelijke grootte. Kook de aardappelen circa 10 minuten voor.  Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met (verse) kruiden naar wens en besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200°C) totdat de aardappelen goudbruin zijn (circa 30-45 minuten). Snij de rode ui en paprika in grove stukken en meng dit met de knoflook en de aardappelen in een ovenschaal. Leg hier vervolgens cherrytomaatjes en enkele takjes rozemarijn overheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in een reeds voorverwarmde oven van 200°C totdat de aardappelen goudbruin zijn. Hanteer een tijd van 30-45 minuten en schep ondertussen even om. Serveer met een heerlijke rollade.