Deze aardappelen heten niet voor niets culinair en dus creëer je hiermee in een handomdraai de meest speciale gerechten. Zet eens iets op tafel voor je gasten dat ze nog niet eerder geproefd hebben. Aardappelen a la crème met hele bijzondere en verse ingrediënten. Reken maar dat daar nog lang over wordt nagepraat.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1,0 kg aardappelen
– 450 ml kookroom
– 1 theelepel zout
– 1 mespunt zwarte peper
– 1 mespunt nootmuskaat
– 5 gram verse dragon
– 5 gram verse bieslook
– 4 zalmmoten of andere vis naar keuze
– Seizoengroenten naar keuze

BEREIDING – Was de aardappelen en snij deze (in de schil) in partjes van gelijke grootte. Kook de aardappelen circa 10 minuten voor. Giet de aardappelen af en verhit hierna de kookroom met peper en zout. Leg hierin de stukken aardappel en voeg nootmuskaat en dragon toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Serveer de aardappelen op een voorverwarmde schaal en bestrooi met bieslook. Bak ondertussen de vis om en om gaar. Serveer de aardappelen met de gebakken vis met seizoengroenten naar keuze.