Ingrediënten (voor 4 personen):

– 500 gr vastkokende aardappelen
– 500 gr rundergehakt
– 3 uien
– 1 pot appelmoes (350 gr)
– 2 laurierblaadjes
– 50 gr paneermeel of verkruimeld beschuit

BEREIDING – Was, schil en halveer de aardappelen. Leg de aardappelen in kokend water en laat ze in circa 20 minuten gaar koken. Snijd ondertussen de uien in ringen en bak deze lichtbruin. Leg ze apart. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Bak het gehakt rul. Voeg peper, zout en de blaadjes laurier toe. Laat dit geheel 10 minuten smoren op laag vuur en snijd ondertussen de lauwwarme aardappelen in schijfjes. Bekleed de bodem van een (ingevette) ovenschaal met het gehakt mengsel. Bedek dit met de uienringen en de appelmoes naar wens en dek dit af met de aardappelschijfjes (dakpansgewijs). Bestrooi het geheel met de paneermeel en wat klontjes boter. Zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

Eén gedachte over “Herfst Jachtschotel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.