Aardappelen met het predicaat “Met passie geteeld” moeten niet alleen lekker zijn, ze moeten tevens voldoen aan de hoogste vereisten met betrekking tot voedselveiligheid, milieu en kwaliteit. Hieronder enkele voorbeelden:

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Kwaliteit is ons voornaamste doel en het streven naar de optimale kwaliteit is een wezenlijk onderdeel van ons dagelijkse denken en doen. Essentiële zaken als kwaliteit van de organisatie in zijn geheel, traceerbaarheid van de grondstoffen en eindproducten en voedselveiligheid zijn door middel van diverse kwaliteitsmanagement systemen geborgd. Zo is ons aardappelverpakkingsbedrijf BRC en SKAL gecertificeerd. Al in 1996 waren zij trendsetter door als eerste bedrijf binnen de AGF sector ISO-9001 gecertificeerd te zijn.


Logistiek

Alle aardappelen worden voor Dekamarkt en Dirk lokaal verpakt. De afstand tussen de verschillende distributiecentra en het verpakkingsstation is zo gering dat de belasting voor het milieu minimaal is. Daarnaast wordt er gewerkt met vrachtwagens die voldoen aan de EURO6 normering. Dit is de strengste normering die Europees is vastgelegd. De combinatie van deze twee factoren zorgt ervoor dat het transport van onze aardappelen minder CO2 uitstoot.


Water

Al onze aardappelen, met uitzondering van losgestort product, worden gewassen. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van de aardappelen beter waarborgen. Daarnaast maken wij gebruik van geavanceerde systemen waardoor het waterverbruik sterk gereduceerd wordt. Het terugdringen van het waterverbruik zien wij als een belangrijke graadmeter voor duurzaam ondernemen. Daarnaast hoeft u als consument niet per se de aardappelen te wassen zodat u zelf ook op het water kan besparen.


Biologische teelt

Naast gangbare aardappelen bieden wij tevens biologische geteelde aardappelen aan. Wij hebben hiervoor twee unieke en herkenbare verpakkingen ontwikkeld, voor de vastkokende en de kruimige liefhebber.

 


Streekproducten

Niet alleen verstaan wij onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de zorg voor mens en milieu, tevens maakt lokale betrokkenheid daar een zeer belangrijk onderdeel van uit. Daarom hechten wij er veel waarde aan om producten uit de streek een prominente plaats te geven in het aardappelassortiment. Dekamarkt en Dirk nemen om die reden bijvoorbeeld de Opperdoezer Ronde op in de perioden dat dit ras beschikbaar is. De Opperdoezer Ronde wordt alleen geteeld rondom het dorp Opperdoes in Noord-Holland en is een BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming).


Een constante temperatuur

De aardappel voelt zich het lekkerst bij een constante temperatuur. Elke dag opnieuw streven wij met elkaar naar een nóg hoger kwaliteitsniveau.
Vanuit dat oogpunt is er recentelijk geïnvesteerd in een volledig nieuw koelsysteem die in staat is om de temperatuur in onze totale productiefaciliteit op een zeer constant niveau te houden.
Binnen blijft de temperatuur, ook bij extreem hoge buitentemperaturen, lekker laag en dit zorgt ervoor dat onze aardappelen onder optimale omstandigheden kunnen worden verwerkt.
Ons nieuwe energie-management systeem zorgt er daarnaast voor dat wij elk moment van de dag ons energieverbruik kunnen inzien en hierop, waar nodig, in kunnen spelen om zodoende het milieu zo min mogelijk te belasten!