Het klinkt wat tegenstrijdig. De eerste importaardappelen zijn pas net gearriveerd, maar in Nederland zijn wij toch al druk bezig met de opvolging. Nu de vorst weer uit ons land verdwijnt, na de ijskoude laatste dagen van februari, zullen de Hollandse aardappelen spoedig de grond in moeten. Deze partijen zullen in juli en augustus volgroeid moeten zijn zodra de volumes vanuit Zuid-Europa opraken. Om aardappelen een snellere start te geven, na het poten, worden deze vaak voorgekiemd. De pootaardappelen worden enkele maanden op een lichte plek (maar niet in het directe zonlicht) gelegd bij een temperatuur van ongeveer 10 graden. Zo vormen zich korte, dikke uitlopers die niet snel afbreken.

3 gedachten over “Het poten van aardappelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.