De Nederlandse aardappelen liggen nog in grote hoeveelheden achter de planken opgeslagen. In landen zoals Malta zijn echter deze maand de eerste aardappelen, voor de oogst van 2018, alweer de grond in gegaan. Het pootgoed dat nodig is voor de Maltese oogst komt van Nederlandse bedrijven en wordt gegarandeerd ziektevrij in Malta ingevoerd. Pas sinds kort bewerken de telers op Malta hun land met behulp van machines en ook het rooien gebeurt tegenwoordig mechanisch. Tot het begin van de 21e eeuw werden hiervoor nog ezels gebruikt. Wél worden de aardappelen nog immer met de hand gesorteerd, wat zeer arbeidsintensief werk is. De eerste Malta aardappelen zullen voor ons in april beschikbaar komen.

3 gedachten over “Malta aardappelen”

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.